3. maj 2018

Spændende projekter og tværfaglig sparring i jobbet som konstruktør

Bygningskonstruktør Martin Grabow Haugaard har siden 2014 været ansat hos Pluskontoret Arkitekter, hvor han har været involveret i en bred vifte af forskellige projekter inden for kerneområderne Bolig, Børn, Læring og Erhverv – bl.a. nye daginstitutioner i Dagnæs og Tjæreborg, renovering af Løget By, Nyt Vejen Rådhus, Rambøll Esbjergs nye domicil, et infrastrukturprojekt i udsatte boligområder og en ny bæredygtig bevægelsesinstitution og multihal i Horsens.

”Alle projekterne taler til min faglighed, og der er spændende udfordringer i alle projekter. Nogle projekter har lange stræk og omfattende processer, andre er kortere med færre involverede parter. Fælles for dem alle er ordentlighed, ærlighed og troværdighed. Vi kan stå inde for de projekter, vi sender ud af huset”, siger Martin, der varetager forskellige roller som projektleder, projekterende, kvalitetssikringsansvarlig og arbejdsmiljøkoordinator.

Martin søgte i sin tid job hos Pluskontoret, fordi han syntes godt om tegnestuens projekter, og fordi han havde hørt godt om arbejdsmiljøet. Både fagligt og socialt har Pluskontoret levet op til hans forventninger.

”Der er mulighed for og plads til faglig udvikling. Også socialt er Pluskontoret et rigtigt godt sted at være. Arbejdsmiljøet er godt. Man står ikke alene,” fortæller Martin.

Flad struktur og god opbakning
Noget af det, Martin fremhæver ved Pluskontorets gode arbejdsmiljø, er den flade struktur med kort vej til beslutninger og opbakning fra ledelse og kollegaer.

”Der bliver taget hånd om en. Man føler sig hørt, og det giver en tryghed i projektet. Man rykker sig endnu mere fagligt, fordi man har backup i form af ledelse og gode kollegaer,” lyder det fra Martin.

Faglig sparring og respekt
Pluskontoret har omkring 30 medarbejdere med forskellig uddannelse og faglig baggrund som bl.a. bygningskonstruktør, tømrer, snedker, murer, arkitekt og bygningsingeniør. Den tværfaglige sparring og gensidige respekt ser Martin som et stort plus.

”Forskellige faggrupper arbejder sammen om projekterne, og vi har respekt for hinandens fag, og der bliver lyttet. Der er plads til, at alle kommer med deres indspark, og der bliver skabt et rum, hvor alle bliver hørt.”