Vejen Rådhus - Nybyggeri i Vejen midtby

Bygherre:
Vejen Kommune

Adresse:
Rådhuspassagen 3, Vejen

Projekt:
Nyt rådhus / DGNB-certificering.

Ydelse:
Arkitekt- og landskabsrådgivning i totalrådgiverteam. Programmering, brugerinddragelse, skitsering, projektering, indretning af arbejdsmiljø, fagtilsyn.

Areal:
5.000 m² / 184 arbejdspladser

Byggesum:
76 mio. kr.

Tilknyttede rådgivere:
Rambøll, Transform

År:
2016-2019

Nyt Vejen Rådhus
Udvidelsen af Vejen Rådhus er et ambitiøst projekt, der med sin beliggenhed i hjertet af Vejen vil få stor betydning for byen – der skabes et nyt, imødekommende og moderne ansigt for et samlet Vejen Kommune.

Det nye rådhus samler 184 medarbejdere fra Direktionen, Udvikling & Erhverv, Teknik & Miljø og Borgerservice, så borgerne fremover vil få én central indgang til kommunen. Derved genskabes rådhuset og torvet som et knudepunkt i Vejen midtby.

Projektet består af et nybyggeri i fire etager med offentlige funktioner og kontorarealer samlet omkring et åbent atrium.

Fremtidens arbejdsmiljø i Vejen Kommune
En væsentlig målsætning bliver at skabe en topmoderne arbejdsplads med optimale indretningsmuligheder og et godt arbejdsmiljø med integrerede muligheder for New Ways of Working bl.a. i form af fleksible, åbne kontormiljøer med øget fokus på indeklima.

Det nye rådhus skal understøtte nye samarbejdsformer og øget videndeling mellem afdelinger og ansatte, så fordelene ved at samle flere administrative funktioner udnyttes bedst muligt. Rådhuset skal ud over at være en god arbejdsplads også tage godt imod de borgere, der benytter huset. Man skal føle sig velkommen i huset, samtidig med at det skal være let at finde rundt, og man skal føle, at systemet er effektivt. Kontakten til rådhustorvet og modtagelsen er derfor yderst vigtig.

Nedrivning af det gamle rådhus
To yderst effektive maskiner har i perioden september til december 2017 forvandlet det gamle rådhus i Vejen til murbrokker.

Se Vejen Kommunes dronefilm om nedrivningen her.