15. november 2021

Vejen Rådhus er shortlistet til BRICK Award 22

“Det er et hus for mennesker, bygget af mennesker. Man kan virkelig fornemme håndværket og det store arbejde, som er lagt i huset”

Sådan sagde Kristian Nordheim, partner hos Pluskontoret, om Vejen Rådhus efter kommunens indflytningen i den nye bygning i 2019. Vejen Rådhus er også blevet bemærket hos andre i både ind- og udland og nu kan vi med stolthed fortælle, at byggeriet er blevet shortlistet til Brick Award 22.

Brick Award er en international prisuddeling, som siden 2004, har hyldet ekstraordinære murstensbyggerier over hele verden. Priserne uddeles hvert andet år og der uddeles i alt 6 priser – en hovedpris, samt en pris inden for 5 kategorier: “Feeling at Home”, Sharing Public Spaces”, Living Together”, Working Together” og “Building Outside the Box”.  I alt er der shortlistet 50 projekter fra hele verden og Vejen Rådhus er nomineret i kategorien “Working Together”.

Murværk med særlig karakter
Det nye rådhus er beliggende centralt i Vejen By og består af et nybyggeri i fire etager med offentlige funktioner og kontorarealer samlet omkring et åbent atrium. Huset danner ramme om daglig arbejdsplads for knap 200 medarbejdere, byrådssal og Borgerservice.

Det nye rådhus er opført med en muret facade og med gennemgående egetræsdetaljer indenfor. Begge klassiske danske materialer, som man ved, har en god holdbarhed. Murværket i huset har en særlig karakter, hvor vinduerne er blevet trukket tilbage med skrå, affasede lysninger. Et markant hus, med en enkel, men effektfuld arkitektur opført med stor respekt for murerhåndværket.

Projektet er udført for Vejen Kommune af et tværfaglig totalrådgiverteam bestående af Rambøll, Transform og Pluskontoret Arkitekter. Byggeriet blev indviet i 2019.

Brick Award prisuddelingen foregår i foråret 2022 og vinderne udvælges af en international jury af anerkendte arkitekter, med dommere fra både Danmark, Slovenien, USA, Holland og Tyskland.

Du kan læse mere om Brick Award og de nominerede projekter her.

… og mere om Vejen Rådhus på vores hjemmeside her og her.