11. december 2017

Projektkonkurrencen om Ny skole i Haderslev Syd afgjort

Pluskontoret Arkitekter har siden 2016 været arkitektfaglig bygherrerådgiver for Haderslev Kommune i forbindelse med udviklingen af en ny skole i Haderslev Syd. 8. december blev vinderen af projektkonkurrencen offentliggjort. Totalrådgiver bliver Arkitema Architects, der løb med sejren for deres visionære forslag ”Netværksskolen” (Skolen er efterfølgende blevet opkaldt Erlev Skole).

Pluskontoret Arkitekter har sammen med Kuben Management været med til at forme det udbudsmateriale, der dannede baggrund for projektkonkurrencen, og vi har været med til at udpege vinderen og forestået en inddragelse af skolens elevråd i bedømmelsen.

”Haderslev Kommune er meget visionære i deres tilgang til skolebyggeri. De er inspireret af læringsbyggerier i New Zealand, hvor man er gået helt væk fra klasserum og går 100% ind i det differentierede læringslandskab,” fortæller bygherrerådgiver og arkitekt Britta Hjuler fra Pluskontoret Arkitekter.

Pluskontoret har deltaget i brugerprocessen og været pennefører under beskrivelsen af kommunens visioner om et differentieret læringsbyggeri, hvor undervisning i årgangsmiljøer er et af de grundlæggende elementer. Bevægelse, sundhed, natur og udelæring er andre af de temaer, projektet bygger på.

“Det har været et meget lærerigt projektforløb, hvor vi har haft et særdeles godt samarbejde med bygherre og internt i bygherrerådgiverteamet. Nu bliver det spændende at følge projektet og se skolen tage form,” udtaler Britta Hjuler.

Visualisering: Arkitema Architects

Læs mere om projektet her.