17. november 2020

Plejecenteret Toftehaven i Ballerup vundet

Også i Ballerup stiger antallet af ældre borgere og derfor skal Plejecenteret Toftehaven udvides med 48 nye boliger og tilhørende service- og personalefaciliteter. Bygherre Boligselskabet Baldersbo har udpeget et team bestående af totalentreprenør JFP, ingeniørrådgiver Norconsult og arkitekt- og landskabsarkitektrådgiver Pluskontoret Arkitekter, som vindere af projektet.

“Vi er meget stolte af at være en del af teamet, der skal stå for udvidelsen af Plejecenteret Toftehaven. Hos Pluskontoret Arkitekter har vi en lang række pleje- og ældreboliger bag os og vi er glade for at kunne udvide porteføljen med dette fine projekt i Ballerup” siger Bent Madsen, partner i Pluskontoret.

“Vi sætter en stor ære i, at vores ældre- og plejeboliger er trygge og hjemlige byggerier, som øger livskvaliteten for beboerne og hvor det institutionelle udtryk er minimeret. Samtidig skal det være sunde og fornuftige byggerier, hvor et indeklima af højeste kvalitet bliver prioriteret og hvor drift og personalets arbejdsgange har de bedste betingelser.”

Udvidelsen af Toftehaven indebærer nybyggeri af 3120 m2 bolig, 855 m2 servicearealer og 1602 m2 kælder med teknikfaciliteter. Mole Arkitekter har tegnet dispositionsforslaget til projektet, der arkitektonisk skal matche det oprindelige byggeri fra 1968 og 2004. Bæredygtige løsninger i både materialevalg og tekniske løsninger, kommer til at være en del af udvidelsen, der vil blive udført med facader i gul tegl med træpartier.

Til projektet hører også nye udearealer. Her vil der blive fokuseret på at skabe et attraktivt uderum for beboerne, hvor de kan følge årstidernes skiften og deltage i forskellige haveaktiviteter. Der vil også blive etableret en motionssti og vandresløjfer med varierende og sansestimulerende underlag samt flere siddeområder med ly og læ.

Projekteringen af udvidelsen af Toftehaven går nu i gang og hele byggeriet forventes klar til aflevering i sommeren 2022.

Foto er fra vores projekt Aarhus Friplejehjem og er taget af Jesper Balleby