8. marts 2022

Nu starter byggeriet af Verdens første cirkulære almene boliger

Solen skinnede fra en skyfri himmel over Lisbjerg, da vi i går kunne tage det første spadestik til Circle House. Hermed er startskuddet, til byggeriet af verdens første almene cirkulære boligbyggeri, endelig gået.

“Det at kunne bygge mere bæredygtigt er fuldstændig afgørende, for at vi kan se de kommende generationer i øjnene og sige at vi har gjort det vi kunne, for at levere noget videre til dem, vi kan være bekendt” sagde Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, ved sin tale til arrangementet. “Der er brug for, at der er projekter som det her, der får lov til at vise hvad man kan, hvis man tænker sig om og hvis man har ambitionerne og modet til at bygge bæredygtigt og det er der i den grad i dag brug for, mere end nogensinde før”.

90% af materialerne kan genanvendes
Circle House er et alment boligbyggeri bestående af 60 boliger, fordelt på punkthuse, etagehus og rækkehuse, som opføres i bydelen Lisbjerg, nord for Aarhus. Bygherre på det ambitiøse og banebrydende projekt er Lejerbo, der bl.a. har udviklet projektet med det formål, at udbrede viden om cirkulært byggeri til hele branchen.

”Circle House bliver verdens første cirkulære, almene boligbyggeri, hvor 90% af materialerne kan genbruges uden at miste afgørende værdi, og tankegangen er så ny, at byggeriet vil fungere som foregangseksempel, der undervejs kan give viden om og erfaring indenfor cirkulært boligbyggeri. Byggeriet skal simpelthen vise, hvordan miljømæssig og økonomisk bæredygtighed kan gå hånd i hånd.” siger Inge Køster, formand for Lejerbo Aarhus.

Byggeriet udføres i totalentreprise af Torntoft og Mortensen, i samarbejde med RUM arkitekter og SWECO. Pluskontoret er sammen med GXN/3XN bygherrerådgivere på projektet, der forventes at stå klar til indflytning i 2023.

Du kan læse mere om projektet her.

På billedet ses formand for Lejerbo Aarhus, Inge Køster og Borgmester Jacob Bundsgaard, i færd med at tage de første spadestik til byggeriet. Foto er venligst udlånt af Lejerbo.