30. maj 2023

Kan vi bygge os til en bedre verden?

Kan vi bygge os til en bedre verden? Det spørgsmål stiller Arkitektforeningen i forbindelse med udgivelsen af bogen ”A Guide to Danish Architecture – Towards the UN Sustainable Development Goals”. Bogen indeholder 60 nøje udvalgte danske projekter, som på hver deres måde, bidrager til at nå Verdensmålene. Og ved gennemsyn af bogen er vi ikke i tvivl – ja! Arkitektur har potentialet til at være med til at skabe en bedre verden.

Derfor er vi også utrolig stolte af, at 2 af Pluskontorets projekter – Grindsted Skole og er Erlev Skole – er udvalgt til bogen. Begge projekter demonstrerer, hvordan man kan skabe bæredygtige og differentierede læringsmiljøer i moderne og fremtidssikrede skolebyggerier.

 ”Vi går de små skridt i den store sammenhæng – det er det arkitekturen kan, og særligt når vi arbejder med bæredygtighed i læringsmiljøer til børn og unge. Vi er derfor glade og stolte over at være repræsenteret i bogen, både som skitserende og projekterende arkitekt og som bygherrerådgiver – på to meget relevante, men også meget forskellige projekter” siger Britta Hjuler, partner hos Pluskontoret med ansvar for læringsmiljøer.

Klik på linket her for at læse mere om bogen og hvordan du kan bestille dit eget eksemplar

Grindsted Skole er lavet for bygherre Aalborg Kommune. Pluskontoret var totalrådgiver på projektet, som er lavet i samarbejde med WSP som ingeniørrådgiver. Læs mere om projektet her.

Erlev Skole er etableret for Haderslev Kommune. Pluskontoret var en del af bygherrerådgivningsteamet på projektet, som også talte Kuben og Autens. Læs mere om projektet her.

#Arkitekturerforalle #Danisharchitecture #FNsverdensmål #leavenoonebehind

Foto: Lene Sørensen Rose. Lånt fra Arkitektforeningen