25. august 2017

Festlig indvielse af Grindsted Skole

Lørdag den 19. august blev Grindsted Skoles nye tilbygning indviet af 300-400 glade brugere og borgere.

Pluskontoret har givet den gamle landsbyskole nye, tidssvarende læringsmiljøer i form af en ny tilbygning på 900 m² samt ombygninger og renovering af de bevaringsværdige bygninger, der bl.a. indeholder personalefaciliteter og er multiværksted. Skolen ligger i kanten af skoven, hvilket er tydeligt både inde og ude. På bysiden har skolegården fået et løft med grafik og asfalt. På skovsiden ligger naturen lige uden for døren, og her er etableret en oplyst sti gennem skoven til parkeringspladsen.

Tilbygningen er opført med respekt for de eksisterende bygninger i naturlige, langtidsholdbare materialer og med udgangspunkt i DGNB-principper i lavenergiklasse 2020.

Arkitekt Britta Hjuler udtaler:

”Vi valgte at vende bagsiden på de gule teglsten udad. Vi har så at sige vendt vrangen ud på bygningen for på den måde at lege med materialerne, bruge dem på en ny måde og skabe et spændingsfelt mellem nyt og gammelt. Vi har arbejdet med landsbymotiver som den firelængede gård og gavlmotivet, der begge er meget fremherskende i området. Tilbygningen blev nøje placeret således, at der opstod et bygningskompleks bestående af 5-6 længer med synlige gavle ud mod Uggerhalnevej, der tilsammen danner to gårdspladser.”

Til indvielsen var der mange positive tilkendegivelser fra fremmødte borgere og brugere af skolen:

”Tilbygningen passer utroligt flot ind i området – både i forhold til skoven og i forhold til sammenhængen med de eksisterende bygninger. Vi er også meget begejstrede for den skønne fornemmelse, man får inde i bygningerne – specielt i de rum, der vender ud mod skoven. De er virkeligt rare at opholde sig i. Jeg er sikker på, at skolen bringer masser af stolthed og glæde til byen hos alle os, der bor her eller bruger skolen”, udtalte Marianne Ellersgaard fra Grindsted.

Læs mere og se billeder af projektet her