6. april 2017

Vejen Rådhus skal DGNB-certificeres

Byrådet i Vejen Kommune har netop besluttet, at det nye rådhus skal certificeres som bæredygtigt byggeri. Politikerne tog 4. april stilling til tre modeller for bæredygtigt byggeri – og valgte den mest helhedsorienterede løsning.

– Vi synes, det er vigtigt at få indarbejdet bæredygtighed i så stort et byggeri. Bæredygtige løsninger fylder mere og mere, og så kan det ikke nytte, at vi siger, at vi vil gøre det halvt. Det er enten eller. Med den her model får vi bevis på, at materialer, indkøb og energiberegninger er bæredygtige, lød det fra Vejens borgmester Egon Fræhr.

Pluskontoret Arkitekter, som sammen med Rambøll og Transform står bag Nyt Vejen Rådhus, er særdeles glade for byrådets beslutning.  Bæredygtighed står højt på dagsordenen hos totalrådgiverteamet, der har været en varm fortaler for en DGNB-certificering af det nye rådhus.

– Vi er i teamet meget glade for, at byrådet har lyttet til vores anbefalinger om at tænke mere bæredygtigt, helhedsorienteret og langsigtet – på både byen, borgerne og husets medarbejdere. Vi har haft et meget konstruktivt samarbejde med såvel byggeudvalg, den politiske styregruppe og byrådet. Og vi har orienteret om, hvor bredt bæredygtighed rammer – lige fra bymæssige og borgermæssige aspekter til materialevalg og medarbejderens dagligdag på kontoret, og det har været lidt af en øjenåbner for politikerne. Det er virkelig positivt, at Vejen Kommune tænker helhedsorienteret og ønsker at styrke indsatsen for bæredygtighed – og dermed vælger at DGNB Guld-certificere Vejen Rådhus som det første byggeri i kommunen, siger partner Kristian Nordheim fra Pluskontoret Arkitekter.

Læs artikel i Jydske Vestkysten