VERTICA - Nyt hovedkontor i fredet bygning, Aarhus

Bygherre:
Vertica a/s

Adresse:
Studsgade 29, 8000 Aarhus C

Projekt:
Nyt hovedkontor i fredet bygning

Ydelse:
Arkitektrådgivning vedr. arbejdsmiljø; Forslag til indretning og udlæg af arbejdspladser, grafik og identitet, valg og indkøb af interiør

Areal:
1100 m²

År:
2012-2013

Æstetisk strategisk rådgivning for moderne vidensvirksomhed
Behov for ekstra m² og forventninger om fortsat vækst har skabt grobunden for Verticas nye hus i Aarhus. Projektets hensigt er at skabe et Vertica Hus, der viser Verticas ånd. Huset symboliserer et omstillingsparat innovativt firma, der har plads til den enkelte medarbejders idéer.

Det nyindrettede Vertica Hus manifesterer firmaets image og rammerne udstråler innovation. Den grafiske udsmykning af møderum, fx Pacman og donkey Kong, perspektiverer udviklingen – som et link mellem fortid og fremtid.

Gennem arkitektrådgivning er skabt et hovedkontor, der tager vare om arbejdsmiljø og velfærd, giver plads til den enkelte medarbejders idéer og råderum, og gør arbejdspladsen til en hjemlig base. Pluskontoret har leveret æstetisk strategisk rådgivning i form af skitseforslag til indretning af huset, grafisk udsmykning og
valg samt indkøb af interiør. Det nye hus blev indviet i 2013.

Vertica er en IT virksomhed, der leverer løsninger inden for e-handel, integration & EDI, web & mobil og procesoptimering. Virksomheden er i 2012 kåret som Danmarks 3.bedste arbejdsplads og har været gazellevirksomhed i 2008, 2009 og 2010.

Indretning i fredet bygning
Verticas nye hovedkontor er beliggende i Latinerkvarteret, Aarhus’ ældste bydel. Bygningen Studsgade 29 er opført i 1700-tallet og er, ligesom flere andre bygninger i området, fredet. Ved indretning af hovedkontoret er bevidst arbejdet med kontrasten mellem det moderne inventar og grafik og husets historiske rammer.