30 nye almene boliger, Vestergade i Horsens - En moderne fortolkning af karréhuset

Bygherre:
Andelsboligforeningen Beringsgaard / Bolig Horsens

Adresse:
Vestergade 10-14, Horsens

Projekt:
Nybyggeri af 30 almene boliger – 12 ungdomsboliger og 18 boliger (heraf 10 stk. flexboliger/små familieboliger under 55 m2 / Energiklasse 2015.

Ydelse:
Totalrådgivning; arkitektrådgivning, skitsering, projektering, projekteringsledelse, ikt-ledelse, udbud i hovedentreprise og byggeledelse

Areal:
1560 m², 30 boliger

Byggesum:
32 mio. kr.

Tilknyttede rådgivere:
NIRAS

År:
2017-2021

 

På Vestergade centralt i Horsens, har Pluskontoret Arkitekter tegnet og udført 30 nye almene boliger opført som in-fill bygning.

Projektet anvender gedigne, traditionelle og velkendte byggetekniske løsninger og ejendommen tilpasses den omgivende karré som en moderne tolkning af karréhuset – en 4-etagers bygning i lys tegl med mansardtag og kviste, der får et varieret udtryk både mod gården og gaden, med facadeforskydninger, teglartikuleringer og altaner. Desuden varieres materialeholdningen for at understrege udtrykket af mindre byhuse, der indordner sig i skalaen i den omgivende, ældre bygningsmasse.

Ejendommen har en passage til cyklister og fodgængere, og gården kommer til at indgå i gårdlaug og bidrage med et stort, åbent opholdsareal med gode lysforhold, der deles med gårdlaugets øvrige beboere. Stueetagen hæves for at hindre indkigsgener og alle boliger har egen altan.

Ungdoms-, familieboliger og penthouselejligheder – alle med god arealudnyttelse
Projektet indeholder 30 boliger hvoraf 12 stk. er ungdomsboliger på ca. 40 m2, mens de øvrige 18 er familieboliger – heraf 10 stk. boliger under 55 m2, der er opført med den særlige pulje til boliger forbeholdt flygtningen. Herudover er der 6 stk. boliger på ca. 65 m2 samt to store 4-værelses familieboliger øverst oppe.

Byggeriet er disponeret med kompakt fordelingsareal og stort facade- og vinduesareal til hver bolig. Derfor har alle boliger gode dagslysforhold og selv de mindste boliger har to værelser. Der er fælles vaskeri i stueetagen og gården indrettes med opholdsareal, parkering og depoter til hver bolig.