Remisegade - 40 nye almene boliger

BYGHERRE:
H. Skjøde Knudsen & Boligforeningen AB Holmegaarden

ADRESSE:
Remisegade, Nyborg

TYPE:
Nybyggeri af 40 almene boliger inkl. udearealer

YDELSE:
Arkitekt-, landskabsarkitektrådgivning i totalentreprise. Projektledelse af rådgivere, skitsering, projektering, fagtilsyn.

AREAL:
3300 m2

ENTREPRISESUM:
46 mio. kr. ekskl. moms

TILKNYTTEDE RÅDGIVERE:
H. Skjøde Knudsen + OBH Gruppen

ÅR:
2020-2022

I Remisegade på Færgehavnen, centralt i Nyborg og kun et stenkast fra Nyborg Fjord, opføres 40 nye, moderne almene familieboliger.

Byggeriet opføres som 3 separate bygninger i hver 3 etager. Mellem de 3 bygninger findes et fælles grønt gårdrum med plads til både ophold og leg. Byggeriet udføres i tegl med forskellige nuancer. Indgang til boligerne foregår via terræn og fælles altangange. Til bebyggelsen hører også 25 p-pladser.

De i alt 40 attraktive boliger er mellem 65 og 110 m2. 20 af boligerne er 4 værelses familie-boliger i 2 etager, mens de resterende 20 boliger er tilgængelige 2 rums boliger i stueplan. Alle boligerne er gennemlyste og har en gennemtænkt planløsning, med gode, regulære rum.

Boligerne er tilpasset skalaen af de oprindelige bygninger i Remisegade og Jernbanegade, som en færdiggørelse af karrerne ned mod det gamle færge- og jernbaneterræn.

Hvert boligafsnit med stue, 1. og 2. sal er opdelt som et lille byhus med sin egen karakter i teglfarve og recesser i murværket, og udgør tilsammen en varieret perlerække af mindre, sammenhængende huse.

Adgangen til alle boliger er placeret mod gårdrummet, hvilket er med til at skabe et trygt fællesskab. Ydermere foregår adgang til boligerne på 1. sal, ovenpå den fremskudte stueetage, ad et kombineret opholds- og adgangsareal som er med til at fremme et vedkommende naboskab.