Mølleholmskolen - Til- og ombygning af skole i Høje Taastrup

Bygherre:
Høje Taastrup Kommune

Adresse:
Mølleholmen 20, Taastrup

Type:
Om- og tilbygning af læringsmiljøer, indskoling og SFO

Ydelse:
Arkitektrådgivning i totalenreprise. Konkurrenceforslag, projektering og fagtilsyn

Areal:
1.400 m² tilbygning + 1.600 m2 ombygning

Byggesum:
35 mio. kr.

Tilknyttede rådgivere:
Enemærke og Pedersen, Arcgency, Spangenberg & Madsen, Danakon

År:
2011-2013

Resultat af skolesammenlægning
Mølleholmsskolen er blevet til- og ombygget i forbindelse med skolesammenlægninger i Høje Taastrup Kommune. Flere skolekulturer er derfor blevet samlet under ét tag og en ny identitet etableret bl.a. gennem nye fysiske rammer. Projektet indeholder etablering af fleksible læringsmiljøer, ombygning og nyindretning af det pædagogiske læringscenter, der er åbnet mod de tilstødende fællesområder. Derudover er en ny afdeling til indskoling og SFO blevet opført i forlængelse af skolen, mens mindre tilbygninger i tilknytning til eksisterende undervisningslokaler skaber mulighed for nye læringssituationer.

Sammenhæng mellem nyt og gammelt
Projektet skaber sammenhæng mellem potentialerne i den gamle bygning og mulighederne i de nye rammer. Hensigten har været at skabe gennemsigtighed på tværs af skolens aktiviteter, mere identitet til de enkelte afdelinger, bedre adgang til det grønne og nye spændende læringsmiljøer med plads til at fordybe sig – f.eks. i nicher eller på hemse. Nye store ovenlys trækker dagslys ned i bygningerne og lader vejret og årstiden præge rummene. Med ombygningen har Mølleholmskolen fået samlende, funktionelle rammer, der skaber fælles identitet for den nye skolekonstellation.

Der er skabt karakterfulde og lyse læringsmiljøer tilpasset børn og unge og de krav til integreret anvendelse, som en nutidig Indskoling og SFO har. Med brugen af tegl og lyse træsorter, samt store runde ovenlys, er der på skolen skabt nordiske og dagsbelyste rammer for Mølleholmskolens brugere.

Udtryk
Arkitektonisk spiller de nye rammer sammen med de eksisterende bygninger. Tilbygningerne er opført i robuste, gedigne materialer, der tåler at blive brugt. Sæt dig i vinduesrammerne, spil bold på murene – den kan holde til det. Alt der er tilført er både funktionelt og æstetisk – ovenlysene er rumdannende, giver højde og signalværdi, vinduesrammerne bruges til leg og ophold, og danner nicher ude og inde.