Fasanstien plejeboliger, BoligKorsør - Ombygning og nybygning

Bygherre:
BoligKorsør Adf. 15, i samarbejde med Slagelse Kommune

Adresse:
Fasanstien, 4220 Korsør

Projekt:
Ny- og ombygning af almene boliger – 24 nye handicapboliger med fællesfaciliteter samt personalefaciliteter og 6 ombyggede fuldt tilgængelige boliger / Energiklasse 2015

Ydelse:
Arkitektrådgivning. 1. plads i totalentreprisekonkurrence

Areal:
2200 m² nybyg + 1700 m² ombyg

Byggesum:
78,4 mio. kr.

Tilknyttede rådgivere:
Daurehøj Erhvervsbyg, ArchiNET, Oluf Jørgensen, byMUNCH

År:
2013-2015 (ibrugtaget 2015)

KATEGORIER:
Plejebolig, Handicapbolig, almene boliger

Nedrivning, ombygning og nybygning giver nyt liv til boligområde
To eksisterende boligblokke er revet ned og erstattet af 24 nye handicapboliger og fællesarealer, der er opført oven på eksisterende kælder. Yderligere to blokke er nedrevet, hvilket har givet rum til en ny bydelsplads.

Naboblokken er delvist ombygget, og der er etableret personale- og fællesfaciliteter i tilknytning til de nye handicapboliger. 2 opgange med i alt 6 lejligheder er ombygget til større og fuldt tilgængelige boliger. Boligerne er blevet mere funktionelle og med stor fleksibilitet i indretningsmuligheden. Fælles for begge opgange er indeliggende, bygningsintegrerede elevatorer, der servicerer alle etager inkl. kælder.

Nye moderne handicapboliger
De nye handicapboliger er samlet på en ”ø”, et skulpturelt formet terræn, som danner niveaufri adgang hele vejen rundt om huset. Boligtyperne er indrettet med et godt og brugbart ankomst/entré/køkken/alrum, samt et opholdsrum med stort vinduesparti, der giver god dagslysmængde og god kontakt til omgivelserne, ligeledes er der direkte adgang til stor terrasse eller altan. Det samlede plejemiljø har flere forskelligartede fællesarealer, så størst mulig rumlig variation opnås, både når man vil være alene, være få sammen eller har behov for en større forsamling. Gennemgående har projektet haft stor fokus på hjemlighed, værdighed i forhold til pårørende samt optimale arbejdsforhold for husets medarbejdere.

Omhyggeligt materialevalg
Materialevalget er vægtet højt i forhold til produktion, drift og vedligehold. Det betyder bl.a. brug af teglsten, zink og varmebehandlet træ som facadematerialer – alle med stærke bæredygtige profiler og med markante totaløkonomiske fordele som lang levetid og lave omkostninger til drift og vedligehold.