Estrupsgade, Silkeborg - 23 nye, almene boliger

Bygherre
AAB Silkeborg

Type
Nybyggeri af 23 almene familieboliger

Ydelse
Arkitekt- og landskabsrådgivning i totalentrepriseteam. Projektering fra og med myndighedsprojekt, Projekteringsledelse, Arbejdsmiljøkoordinering, Brandrådgivning, tilsyn

Areal
1787 m2 – 23 boliger

Byggesum
25 mio. kr.

Tilknyttede rådgivere
LPH Byg, TriConsult

År
2018-2020

Fotos
Jesper Balleby

På Estrupsgade, centralt beliggende i Silkeborg tæt på både station og byens gågade, er der for bygherre AAB Silkeborg, opført 23 nye, almene familieboliger. På grunden lå førhen AAB Silkeborgs tidligere administrationsbygning samt 2 ældre, sammenbyggede byhuse. Alle 3 bygninger er nu revet ned og erstattet af en helt ny forhusbebyggelse i 4 etager, med en enkel og nutidig arkitektur, der tilpasser sig de omkringliggende bygningers karakter. Huset er opført i røde teglsten med opgangspartier i sort aluminiumspladebeklædning, med forskydninger i facaden ud mod Estrupsgade, samt en stringent facade mod det tilhørende gårdrum.

Lyse, funktionelle lejligheder med adgang til det fri
Huset er udført, så der nu er skabt et veldisponeret hus med 23 funktionelle familieboliger, indrettet som tilgængelighedsboliger niveau c. Boligerne er i varierende størrelse fra 54-99 m2 og består af 1-4-værelses lejligheder. Alle boligerne har et stort, lyst køkken-alrum og stue med udgang til enten altan eller egen lille terrasse, som vender ud mod gårdrummet.

Til bebyggelsen er der etableret et fælles gårdrum samt parkeringspladser til alle boligerne. I gårdrummet er der et fælles grønt opholdsareal med græsarealer, blomsterbede og en legeplads.

Projektet er skitseret af Erik Arkitekter. Pluskontoret Arkitekter har, som en del af et totalentrepriseteam med LPH Byg og Tri Consult, stået for projekteringen (fra og med myndighedsprojekt) og udførelsen af projektet, der blev afleveret til bygherre i starten af 2020.