Boligbeton - Facadegrafik

Bygherre:
Boligbeton A/S

Adresse:
Gl. Præstegårdsvej 19, 8723 Løsning

Projekt:
Grafisk bearbejdning og lyssætning af facade mod E45

Ydelse:
Arkitektrådgivning; Brugerproces, strategi, udvikling af grafisk design, dialog med lysteknikkere

Tilknyttede rådgivere:
Martin Lys

År:
2011-2012 (udført)

Udnyttelse af eksponering mod motorvejen
På motorvej E45 passerer over 30.000 køretøjer dagligt Boligbeton, og det giver virksomheden et fantastisk eksoneringspotentiale. Pluskontorets opgave var derfor at hjælpe Boligbeton med at nytænke virksomhedens ansigt ud mod motorvej E45.

Projektet rummer tre indsatsområder:
1) Stillprojektion på facaden i de mørke timer, som tilfører et ekstra lag til boligbetons navnetræk.
2) Det grønne bælte mellem motorvejen og oplagspladsen skal forskønnes ved en bevidst planlægning af et nyt beplantningsbælte, der der skaber et rytmisk forløb mellem lav og høj beplantning.
3) Supergrafik på facaden af den forreste produktionshal med afsæt i en grafisk/kunstnerisk bearbejdning af Boligbetons navnetræk, for at give facaden en ikonværdi. (Ikke udført)

Forskønnelse og facadegrafik
Hovedelementet i opgraderingen af Boligbetons ansigt ud mod E45 består af en projicering på facaden i døgnets mørke timer. På en helt enkel og humoristisk måde fortælles en historie om Boligbetons produktion; fra grusgrav, over elementstøbning og transport til færdigt hus. Biler passerer med 130 km/t på E45, så der er valgt en blanding af tegneseriegrafik og piktogramsymboler, for at lette aflæsningen af grafikken. Den gule farve i grafikken er Boligbetons logofarve.

Det grønne beplantningsbælte skaber en rolig visuel overgang mellem E45 og Boligbeton, og indrammer indkiggene fra motorvejen i en række rytmiske sekvenser.

Den endnu ikke udførte facadegrafik tager udgangspunkt i en række elementer, der knytter sig til Boligbeton. Det mixes sammen til et navnetræk, der rummer en række aflæsningslag, der giver en ny oplevelse hver gang man passerer virksomheden ude på motorvejen. Kvaliteten består i, at navnetrækket på samme tid rummer en grafisk styrke, der har ikonværdi, men samtidig har så meget dybde, at det ikke er aflæst den første gang, man passerer forbi.