Børnehuset Hulahoppen - Ny daginstitution i Vojens

Bygherre:
Den selvejende institution Hulahoppen / Haderslev Kommune

Adresse:
Trekanten 5-7, Vojens

Type:
Nybygning daginstitution / Energiklasse 2015

Ydelse:
Arkitekt- og landskabsrådgivning i totalentreprise. Konkurrenceforslag, projektering, fagtilsyn

Areal:
1270 m²

Byggesum:
16 mio. kr.

Tilknyttede rådgivere:
Murermestrene Thomas Hans, Grontmij

År:
2013-2014

Sammenlægning > ny daginstitution
Hulahoppen danner rammen om en sammenlægning af to eksisterende institutioner, hvilket har stillet særlige krav til både tilblivelsesfasen og de fysiske rammer. Et nyt fællesskab er etableret, og samtidig er  forskelligheder blevet tilgodeset, så starten på det nye liv i huset blev god for store og små.

Huset er opført i 2015 lavenergi-status, og den nye institution er endvidere forberedt på i fremtiden at kunne producere sin egen energi, og i perioder måske endda levere elektricitet tilbage til det lokale elværk.

Disponering med plads til fysisk udfoldelse
Fælles for husets samlede disponeringer er ønsket om at tilbyde byen Vojens en fremtidssikret bæredygtig daginstitution med plads til 120 glade børn – med stor fokus på grupperums-størrelse, flexkvadratmeter samt kreative- og udviklende fællesfaciliteter med rig mulighed for fysisk udfoldelse – både inde og ude.

Form- og materialemæssigt er Hulahoppen udført med respekt for Vojens’ øvrige bebyggelse og i samspil med de eksisterende bygninger på stedet, så en homogen og langtidsholdbar løsning sikres. Et asymmetrisk lyst saddeltag skaber et nyt og karakteristisk bygningsudtryk, der både giver ekstra rumhøjde og himmelkig inden døre. Samtidig sikres at facadehøjden er tilpasset den menneskelige skala uden døre.

Projektet indeholder en samlet plandisponering med små knæk og skæve vinkler, og et stort antal åbne og lyse fællesområder. Således byder den daglige bevægelse gennem bygningen på en række varierede ud- og gennemkig til samtlige verdenshjørner.