12. oktober 2016

Pluskontoret i paneldiskussion om Sunde Boliger på Building Green

Partner Kristian Nordheim fra Pluskontoret deltog 3. november i Real Danias debat om Sunde Boliger på konferencen Building Green i Forum, København.

Panelet, som foruden Kristian Nordheim bestodr af Anders Lendager, indehaver af Lendager Group, og Steffen Maagaard, koncernkompetencechef for Energi og Indeklima i MOE, debatterede bæredygtighed under overskriften ”Sunde Boliger: Alle har ret til et bedre indeklima – uden at det koster ekstra.” Moderatorer var Lene Wiell Nordberg, projektleder i Realdanias initiativ Et Godt Indeklima, og Jørgen Søndermark, projektleder for Sunde Boliger hos Realdania By & Byg.

Panelet fortalte bl.a. om erfaringerne fra Realdanis By & Bygs demonstrationsprojekt ”Sunde Boliger.” Sunde Boliger består af tre rækkehuse, der skal undersøge, om det er muligt at sikre et sundere indeklima til samme pris og med samme energibesparelse som dagens standard.

Deltagerne diskuterede arkitekt- og ingeniørvinklerne på et sundt indeklima og kom bl.a. ind på, hvordan man kan ventilere meget mere og meget klogere, samtidig med at man fjerner støj og trækgener. I diskussionen skelnede man mellem ’oplevet indeklima’ (temperatur, træk, fugtig luft, dagslys mv.) og ’sundt indeklima,’ som omhandler de påvirkninger, vi udsættes for uden at opdage det – og som har potentiale til at gøre os syge med allergi, astma, KOL, cancer mv. Alle disse facts spejles direkte i Sunde Boligers 1:1 byggeri i Holstebro.