14. marts 2018

Ny bæredygtig bevægelsesinstitution og multihal i Horsens

Ambitionsniveauet er tårnhøjt for den kommende daginstitution til 180 børn, der opføres ved Campusgrunden i Horsens. Horsens Kommune ønsker at skabe en bevægelsesinstitution med tilhørende multihal, der ud over daginstitutionen skal kunne anvendes af mange forskellige brugergrupper. Pluskontoret Arkitekter er bygherrerådgiver i udviklingen af projektet.

Målet er i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne VIA og Learndanmark på Campus at skabe et fælles eksperimentarium for børns motoriske udvikling i en kombination af praksis, uddannelse og forskning. Multihallen skal kunne anvendes af både daginstitutionen, uddannelsesinstitutioner, foreninger m.m. også uden for institutionens normale åbningstid.

”Den cirkulære- og bæredygtige tankegang bliver et gennemgående tema i projektet. Både i forhold til bygningens udformning og anvendelse og de mange brugere, der får glæde af byggeriet, der skal udvikles i tråd med principperne for DGNB-certificering. For os som bygherrerådgiver er det spændende at være med til at forme den nye bæredygtige bevægelsesinstitution og multihal, der skal være et flagskib for Horsens Kommune, både hvad angår byggeri og pædagogik,” udtaler projektleder Martin Grabow fra Pluskontoret Arkitekter.

Den nye daginstitution og multihal udbydes i totalentreprise i 2019.

Kontakt
For yderligere oplysninger om projektet kontakt Martin Grabow Haugaard, tlf. 5374 4026

Pluskontoret står også bag en anden stor daginstitution i Horsens, nemlig Daginstituion Dagnæs, der med sine 220 børn er den største i kommunen.

Se flere eksempler på Pluskontorets daginstitutioner og multihaller her.

Foto: Daginstituon Dagnæs