6. oktober 2016

Frederiksbjerg Skole kåret til Årets skolebyggeri 2016

På Nohrcon’s ”Konference om fremtidens skole og læringsrum” er vinderen af Årets skolebyggeri 2016 netop kåret. Frederiksbjerg Skole i Aarhus vandt prisen foran fire andre skoler. Pluskontoret har været bygherrerådgiver på projektet.

Juryen fremhævede bl.a., at arkitekturen tager skolereformen på ordet og forløser aspektet med mere bevægelse både inde og ude. Borgmester Jacob Bundsgaard roser bl.a. skolen for et helt unikt skole- og børnemiljø, hvor funktionalitet og arkitektur glider smukt sammen med det omkringliggende byrum.

I sidste ende afgjorde en offentlig afstemning, hvem der vandt. Blandt stemmerne lød rosen:

”Fantastisk skole, hvor børnene leger og lærer. Der er lyst og en fabelagtig akustik, der giver en helt ny oplevelse af, hvordan 900 børn kan lyde. SÅ dejligt et sted!”

”Jeg arbejder der og må erkende, at al min skepsis er blevet gjort til skamme. Alt fungerer, og mine elever samt vi voksne nyder al den plads og alle de gode løsninger.”

”Min datter går i femte klasse på Frederiksbjerg Skole. Med hendes ord, har Aarhus fået en ny skole med meget meget højt til loftet, hvor der er plads til både de vilde og de stille. En skole bygget til børn – hvor der  også er plads til lærerne.”

Fotos: Henning Larsen Architects

Læs mere og se billeder fra Norhcons kåring