9. december 2016

Frederiksbjerg Skole kåret til Årets Byggeri 2016

Frederiksbjerg Skole i Aarhus har fået endnu en fornem pris, da skolen 8. december blev kåret til Årets Byggeri. Pluskontoret Arkitekter har som arkitektfaglig bygherrerådgiver og procesleder for brugerinddragelsen været med til at definere og forme den moderne midtbyskole, der desuden bærer titlen Årets Skolebyggeri 2016.

Årets Byggeri kåres af en bredt sammensat dommerkomité med repræsentanter fra hovedaktører og brancheorganisationer. Dommerkomitteen betegner Frederiksbjerg Skole således:

”En sund sjæl i et sundt legeme – Frederiksbjerg Skole giver den klassiske sentens en ny og aktuel fortolkning. Som inspirerende ramme for en moderne folkeskole, der både hylder faglig læring og fysisk aktivitet. Begge dele er fundamentale for et godt, langt voksenliv, og Frederiksbjerg Skole har nu alle forudsætninger for at give sine elever et godt afsæt i livet – dermed opfylder skolen på fornemmeste vis sit ansvar for samfund og individ samtidig med, at den fører an i udviklingen af vores folkeskole.”

Dommerkomiteens formand Scott Hollingsworth overrakte prisen til rådmand for Børn og Unge i Aarhus Bünyamin Simsek og repræsentanter fra skolelens ledelse, medarbejdere og involverede rådgivere. Som begrundelse for prisen fremhævede Hollingsworth bl.a. skolens visionære byggeprogram som fremsynet mht. læringsstile og bevægelsestemaet og forudseende i forhold til skolereformen. Han betonede også, at skolen giver noget tilbage til byen og er knyttet sammen med byen.

”Arkitektur handler om mennesker, og det er Frederiksbjerg Skole et glimrende bevis på”, konstaterede Scott Hollingsworth.