5. april 2022

Fra vision til ibrugtagning – sådan hjælper bygherrerådgiveren med at bevare den røde tråd i projektet.

Tirsdag d. 5. april taler Britta Hjuler fra Pluskontoret ved Bygherreforeningens Netværk for skoler og Læring, ifm. et besøg på Erlev Skole. Hele dagen er koncentreret om den nye skole i Haderslev, som blev kåret til Årets Skolebyggeri 2021. På dagen vil der være oplæg fra flere aktører, som har været en del af projektets tilblivelse.

I samarbejde med fotograf Jesper Balleby samt skoleleder Karsten Rudbeck, har vi produceret en film om den nye skole. Her beskrives projektet og hvordan man kommer godt i mål med at gå fra vision til færdigt byggeri.

”Det bedste råd jeg har fået er ”Hold nu fast i jeres mod!” fortæller skoleleder Karsten Rudbeck Jessen i filmen og fortsætter ”(…) Når vi er i sådan nogle processer, er det rigtig nemt at vælge det, vi kender, men vi havde jo gang i noget her som vi jo troede på, så det var fedt, der var nogen, som kunne se det samme som vi kunne.”

Pluskontoret Arkitekter har været en del af bygherrerådgivningsteamet på projektet og har her assisteret bygherre og brugere med at fastholde den røde tråd i projektet, lige fra de indledende visioner, gennem hele byggeprocessen og frem til færdigt byggeri. Her har vi bl.a. stået for at formulere de didaktiske og pædagogiske visioner for skolen og programmeringen af det differentierede læringsmiljø, ligesom vi har bistået bygherre i den pædagogiske commissioning herunder at genbesøge visionerne inden indflytning samt processen med udvælgelse og indkøb af inventar.

Bygherre – Haderslev Kommune. Totalrådgiverteam – Arkitema og Sloth Møller. Bygherrerådgivningsteamet bestod, udover Pluskontoret Arkitekter, af Kuben Mangement, Autens og Arne Elkjær rådg. ing.

Klik på linket her for at se filmen og her for at læse mere om projektet.