19. december 2022

2022 – Tak for i år

Året lakker mod enden og mens vi her på Pluskontoret er ved at lægge sidste hånd på projekterne inden jul, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle vores gode bygherrer, samarbejdspartnere og venner af tegnestuen en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Det er ved denne tid, hvor mørket er på sit højeste og lyset venter forude, at man kigger tilbage og reflekterer over året, der er gået. 2022 hos Pluskontoret har budt på mange spændende opgaver indenfor vores kerneområder. Både som bygherrerådgiver, totalrådgiver, arkitekt- og landskabsarkitektrådgiver har vi beskæftiget os med store og små opgaver indenfor bolig, børn, læring og erhverv, nybyg og renovering – selvfølgelig med fokus på bæredygtighed og god proces.

Vi har sagt ”pænt goddag” til flere nye bygherrer og samarbejdspartnere, ”hej igen” til velkendte ansigter i branchen, og ”på gensyn” til gode folk, som vi har samarbejdet med i længere perioder på store bygge-projekter, som i 2022 har nået deres afslutning. Vi sætter stor pris på de mange gode samarbejder og glæder os meget over, når vi i fællesskab med både bygherrer, entreprenører, leverandører, ingeniører og arkitekter kommer godt og sikkert i mål med vores byggerier, til stor glæde og gavn for brugerne.

Det er ingen hemmelighed, at vi fortsat skal insistere på og fastholde et bæredygtigt fokus på byggeriet i fremtiden. Vi tror på, at vi som branche i de kommende år, skal opføre mindre ny bygningsmasse og i stedet fokusere mere på transformation og renovering. Den bæredygtige omstilling bliver endnu mere tydelig i årene der kommer og vi er alle en del af den, hvis vi skal lykkedes.

Nye partnerskaber vil opstå, nye samarbejdsformer bliver nødvendige og opgaver skal gribes an på nye måder. 2023 byder på nye grænseværdier for CO2 og krav om LCA- og LCC-beregninger. Cirkulært byggeri og genanvendelse af byggematerialer vil vinde endnu større indpas, ligesom at fokus på den oplevelsesmæssige bæredygtighed også vil blive skærpet. Hos Pluskontoret er vi fuldstændig klar – det er nødvendigt og det giver værdi!

De gamle nordboere havde en klar oplevelse af, at i årets mørkeste periode stod tiden stille. Årets hjul drejede ikke for en stund og den hellige tid sænkede sig over dyr, mennesker og natur. Alt arbejde hvilede, fred mellem menneskene indtrådte.

Den 22. december trækker vi stikket hos Pluskontoret og lader mørket sænke sig for en stund. Årets hjul står stille og vi lader arbejdet hvile. Vi vender stærkt tilbage d. 2. januar og glæder os til et nyt år og hvad 2023 må bringe.

RIGTIG GLÆDELIG (H)JUL OG GODT NYTÅR!
Kærlig hilsen Pluskontoret Arkitekter