Klevehusene ungdomsboliger, EAB - Nye bæredygtige boliger

Bygherre:
Esbjerg Almennyttige Boligselskab (EAB)

Adresse:
Smedegade og Borgergade, Esbjerg

Projekt:
Nybyggeri, 69 almene ungdomsboliger / Energiklasse 2020

Ydelse:
Totalrådgivning; Arkitekt- og landskabsrådgivning, budgetstyring, projekt- og projekteringsledelse, skitsering, projektering og fagtilsyn

Areal:
3450 m², 69 boliger á 50 m²

Byggesum:
ca. 50 mio. kr.

Tilknyttede rådgivere:
Esbjerg Ingeniørerne

År:
2015-2019

De nye ungdomsboliger udføres med en stærk bæredygtig profil. Det betyder bl.a. super-lavenergi (forventet energiklasse 2020), et suverænt indeklima og sikre materialevalg. Boligerne er tegnet, så de på sigt eventuelt kan lægges sammen til familieboliger eller ældrevenlige boliger. Den fleksibilitet vil sikre, at byggeriet også om mange år kan tilbyde aktuelle, tidssvarende boliger.

Centrale ungdomsboliger mellem by og havn
Med projektet tilføres det centrale Esbjerg 69 nye, moderne ungdomsboliger med fællesfaciliteter – både inde og ude. Samtlige boliger er gennemlyste 2-rums boliger. 14 af dem er desuden indrettet med hems i tagetagen. Projektet indeholder også fællesrum og vaskeri samt et stort hævet gårdrum med nyttehaver, aktiviteter og træterrasser. Den nye bebyggelse får en ganske særlig placering på kanten af havn og by.
Esbjerg Kommune, også kendt som Danmarks Energimetropol, har et særligt fokus på energiteknologi og

Fleksible boligplaner
Den enkelte bolig er disponeret med en rummelig entré. Køkkenet er placeret i umiddelbar forlængelse heraf, og åbner sig op mod opholdsstuen, så det opleves som en sammenhængende rumlighed. En bred skydedør gør det muligt at lukke af til køkkenet mens et glasparti ved entrédøren sikrer en gennemlyst bolig. Desuden rummer boligen et værelse samt badeværelse med plads til egen vaskesøjle, hvis det ønskes.

I boligerne beliggende på 3. etage udnyttes tagrummet til en hems over badeværelset, der f.eks. kan benyttes til gæsteseng, skrivebord eller læsekrog.