23. november 2016

Praktik med plads til leg og læring

”Her er voldsomt hyggeligt og en sindssygt god stemning. Vi er lidt ligesom en familie. Det gode miljø giver plads til, at man kan lege mere rent fagligt. Man kan godt snuble uden at føle sig utryg – og det giver ro.”

Ordene kommer fra 27-årige Alexander Siig Kristensen, der har været i et halvt års praktik hos Pluskontoret Arkitekter og nu er ansat som studentermedhjælper.

”For mig var det vigtigt at finde en praktikplads, hvor man kan skabe netværk, hvor der er gode mennesker, og hvor man kan udvikle sig – og det gør man bedst, hvis det er et godt sted,” siger Alexander, der fik tegnestuen anbefalet af en medstuderende fra Arkitektskolen Aarhus, som havde været i praktik hos Pluskontoret.

I sin praktik har Alexander deltaget i en række vidt forskellige projekter og konkurrencer, bl.a. infrastrukturprojekter i Finlandsparken og Løget for AAB Vejle, renovering af Gellerupparken, Toveshøj og Søvangen for Brabrand Boligforening, en ny boligbebyggelse på Nørreport i Hammel for Midtjysk Boligselskab, om- og tilbygning af Gudenådalens Friskole og konkurrencen om Tryghed i Bispehaven.

En særlig lærerig proces var konkurrencen om Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning, hvor Alexander var med fra start til slut.

”Det var en spændende og udfordrende proces. Jeg kom indimellem ud på dybt vand – uden at drukne! Det har styrket mig og gjort mig mere rolig i de projekter, jeg arbejder med nu,” konstaterer han.

Den største læring i praktikperioden har været omskolingen fra skoleprojekter til projekter in real life.

”Man skal vænne sig til nye arbejdsprocesser, nye systemer, mange deadlines og et andet tempo. Det tog mig lidt tid. Heldigvis har tegnestuen en flad struktur, og det er let at få sparring, for ekspertisen er lige ovre på den anden side af bordet.”

Praktikken har givet Alexander et godt netværk og udviklet ham både fagligt og personligt. Han tøver derfor ikke med at anbefale Pluskontoret Arkitekter.

”Pluskontoret er et fantastisk sted at være i praktik. Her er plads til leg og udvikling. Man får lært noget og lavet noget. Der er plads til det hele. Det gode miljø afspejler sig også i de ting, der bliver lavet. Det er arkitektur med god samvittighed og godt håndværk. Arkitektur, man kan stå inde for,” lyder det fra Alexander.