30. juni 2020

Vi graver i Nye – Børnehuset Løvstikken er på vej!

I sidste uge kunne vi fejre 1. spadestik til en ny daginstitution, Børnehuset Løvstikken, i den nye bydel NYE nord for Aarhus – med deltagelse af B&U rådmand Thomas Medom, en børnehavegruppe fra den nærliggende institution Krokodillehaven, samt entreprenører, bygherrer og rådgivere. Der blev i fællesskab gravet i den hårde jord, både store og små måtte lægge kræfterne i.

Børnehuset Løvstikken bliver i to plan og kommer til at have 12 grupper, organiseret i 4 små klynger for at skabe en tryg og overskuelig hverdag. De 4 klynger er orienteret omkring et fælles torv med garderober, trappe, pædagogisk køkken og motorikrum. Torvet bliver et stemningsfyldt rum med et særligt lys, der vælder ned over trappen, de indbyggede huler og et kunstværk af kunstneren Lise Haurum.
Materialemæssigt er der arbejdet med træ og skiffer, og børnehuset kommer til at ligge på kanten af en lille sø, hvor regnvand opsamles – og som nærmeste nabo til Nye bydelens spritnye købmand NYMA, der åbnede 1. maj.

Institutionen forventes ibrugtaget til sommer 2021, og udføres i totalrådgivning for Aarhus Kommune sammen med Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S.